dinsdag 29 september 2009

Lekkere meloenen

Meloenen zijn heerlijk, vind je niet? Op reis hebben we eer vele gegeten. Normaal ging mijn voorkeur uit naar die groene meloentjes met ribbelige pel. In Frankrijk heb ik echter eens van de overheerlijke oranje meloenen leren eten. Superlekker! En een tip van ons: laat de meloen eerst fris worden in de koelkast, dan smaakt hij des te beter.

Het viel me op dat de Fransen hun meloenen niet kiezen door te voelen, zoals wij. Ze nemen hem en ruiken eraan. Zo ruiken ze blijkbaar of de meloen rijp is of niet.

Een suggestietip: wij probeerden hem uit met droge salami. Je kent wel, zo'n grote harde worst in een witte pel. Twee vonden het een goeie combinatie (eerst de zoetigheid van de meloen die primeert om vervolgens over te gaan in het hartige en zoutige van de gedroogde salami), een ander vond het maar niets. Wij proefden als salami Saucisson extra maigre van Louis Auvergne en deze smaakte ons bijzonder goed!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten